Melyik tolóajtó rendszert válasszam?

2021.04.29

A Sevroll kínálatában mindent megtalál, ha tolóajtós szekrényekhez vagy térelválasztó ajtóhoz keres tolóajtó vasalatot. 

A Sevrollt 1996-ban, Lengyelországban alapították, mostanra egyértelműen a szakterület vezető piaci szereplőjévé vált, melyet számos elnyert díj is megerősít. Termékeikre jellemző a kiváló minőség elfogadható áron. A minőségét tükrözi, hogy a tolóajtó görgőkre élettartam garanciát kínál a cég, amely alól egyedül a gazdaságos simpleblue rendszerük a kivétel, ahol a garancia 2 év. A simpleblue márka termékeit az új technológiai megoldások, és tapasztalatok alapján hozták létre. A termékeket úgy tervezték, hogy minden vásárló igényét kielégítsék a számukra legjobb opciót kínálva nagyon kedvező áron.

Termékeik között megtalálhatók a 10 mm-es, illetve 18 mm-es rendszerek, amelyek lehetőséget nyújtanak üveg, tükör, bútorlap és ezek kombinációival készült tolóajtók összeállításához. Sevroll kínálatunkban mindenki megtalálja a számára ideális elképzelést, legyen az külön-külön tolóajtó sín, görgő vagy komplett tolóajtó vasalat.

A Sevroll tolóajtókhoz választható profil fogantyúk több színben is elérhetőek:

Felső vagy alsó futású térelválasztó tolóajtó?

Felső futású elhúzható ajtókat akkor alkamazhatunk, ha a ház szerkezete ezt megengedi, mivel a mennyezetnek el kell bírnia az ajtó súlyát. Az ajtó könnyű csúszása az egyik vonzereje a felső futású rendszer választásakor, a nagy teherbírású felső sínek csendes és ellenállásmentes mozgást tesznek lehetővé. Ebben az esetben az alsó sín stabilizátorként szolgál, amely segít az ajtó pozíciójának megtartásában. A görgők a sínbe rejtetten futnak, ezért a gravitáció gondoskodik arról, hogy a rendszer tiszta és szennyeződésmentes maradjon.

Alsó futású térelválasztó tolóajtók esetében az ajtó súlya az alsó görgőkre nehezedik, így több erőre van szükség egy nehéz ajtó mozgatásához. Ezt a rendszert sokkal könnyebb telepíteni, mint a felső futásút. Fontos, hogy egyenes és vízszintes legyen a padló a tökéletes működéshez.

Egy sínnel rendelkező tolóajtó rendszerek


Tolóajtók alsó futással


MICRA

A MICRA rendszert a konstrukció egyszerűsége jellemzi, kisebb ajtókra ajánljuk. Három fő elemből áll: alsó és felső görgők és egy típusú tolóajtó sín. Az univerzális sín csökkenti a gyártási költségeket, továbbá lehetővé teszi több szárnyú ajtók készítését további sín hozzáadásával. A MICRA előnye, hogy nincs méretkorlátozása mind a magasság mind a betét vastagságot tekintve. Az egyetlen limit, hogy az ajtó maximális súlya 50 kg lehet. 1,5 m-nél nagyobb magasságnál használjon derékszöget biztosításra az ajtó kiesése ellen. Tetszőleges 16/18 mm-es fogantyú profillal ajánljuk.


SINGLE10, TOP10, TOP18

A SINGLE10, TOP10 és TOP18  tolóajtó rendszerek ideálisak abban a helyzetben, amikor a felső függesztésű tolóajtók nem használhatók. Az olyan anyagok, mint a gipszkarton, vagy a könnyű mennyezeti rendszerek korlátozzák a felső függesztésű ajtók használatát. Ezért 4 féle alsó vezetést kínálunk, amelyek optimális megoldást biztosítanak attól függően milyen anyagból készült a padló, legyen az szőnyeg, csempe vagy fa. A képen látható dekor profilokkal ízlésesen elválaszthatók az egyes betétek. A szerelésnél az egyes laminált lapok között kb. 2 mm-es rést ajánlott hagyni az esetleges tágulás miatt.

A 10 mm-es Sevroll rendszer keretes kivitele lehetővé teszi 10 mm FFL lappal is kombinált üvegbetétek széleskörű használatát. A szárny nagysága csak a görgő teherbírása által (50 kg) van korlátozva. Széles ajtószárnyakra ajánljuk használatát.  


EXCLUSIVE 10 és EXCLUSIVE 18 BOARD

Az EXCLUSIVE rendszer tökéletes ötvözése a funkcionalitásnak és az esztétikának. Lehetőség van kisebb, esztétikusabb felső sín használatára, melynek speciális kialakítása lehetővé teszi fa hatású dekoratív ABS szalagok használatát. Ezzel a takarással tökéletes dekoratív hatást érhet el.URSUS

Az URSUS rendszerrel 18-44 mm vastagságú ajtókat is használhatunk, teherbírása 100 kg. A hatalmas sín nagy mértékben segíti a rendkívül strapabíró, nagy átmérőjű görgőket. Ez garantálja a hihetetlenül egyenletes mozgást és könnyű kezelhetőséget mind az ajtó nyitásakor, mind a zárásakor.


HERKULES

A HERKULES név tökéletesen jellemzi ezt a tolóajtó rendszert. A nagy teherbírásának köszönhetően ajtónként akár 120 kg súlyt is elbír.

A HERKULES GLASS-t 8-12 mm vastagságú üveg betétekre tervezték, egészen 100 kg-ig. Az egyedülálló rögzítő rendszernek köszönhetően nincs szükség üvegfúrásra.

Kettő, azaz dupla sínnel rendelkező tolóajtó rendszerek

Tolóajtók alsó vezetéssel

GEMINI

A tolóajtókat nem csak terek elválasztásához, de gardróbok kialakításához is ajánljuk. A többféle rendszer közül a Gemini a legtöbbet választott opció gardróbszekrények kivitelezéséhez. Nem csoda, hiszen sok éves fejlesztés, és a vásárlókkal történő egyeztetés során született meg. Válassza a GEMINI 10 rendszert üveg és 10 mm-es fa betétekhez, vagy a GEMINI 18 rendszert 18 mm-es fa betétekhez.

Előnyök

Optimális kényelem

A Gemini tolóajtó rendszerek keskeny szélességű sínekre épülnek, így csupán kevés helyet igényelnek a szekrényben, mégis lehetővé teszik az ergonómikus fogantyúk használatát.

Maximális univerzalitás

A GEMINI sorozatban három rendszer található: GEMINI 4, GEMINI 10 és GEMINI 18. A rendszerek különböznek egymástól az ajtószerkezetben, de ugyanazt a felső és az alsó sínt használják, ezáltal könnyen választhat különböző vastagságú ajtót, továbbá a különböző méretű ajtók variálása nem befolyásolja a gardrób belsejében lévő helyet. Ez a megoldás az asztalosok számára született, biztosítva a rugalmasságot, ha a projekt haladása közben el kellene térni az eredeti elképzeléstől. A bútorkiegészítők, bútorvasalat eladók számára nincs szükség nagy készlet fenntartására köszönhetően a nagy mértékű variálhatóságnak.

Örök design

A GEMINI rendszer széles választékot kínál designos profil fogantyúkból. A DECOR technológiával készült profilokkal egyszerű és olcsó dekoráció érhető el. A rendelkezésre álló dekoratív fóliaminták végtelen lehetőségeket kínálnak színes kompozíciók készítéséhez.

COMFORT rendszerek

A COMFORT sorozat ötvözi a presztízst a funkcionalitással. A Sevroll kínálatában ezek a legexluzívabb tolóajtó rendszerek. Az alapvető profilok biztosítják a merev szerkezeti szilárdságot és a legjobb funkcionalitást. A szélesebb sínnek köszönhetően kényelmes, ergonómikus fogantyúkkal ékesíthetjük a tolóajtót. Ezt a rendszert azoknak ajánljuk, akik működés közben is érezni szeretnék a minőséget.
MAXIM 18

A MAXIM rendszer lehetővé teszi a 18 mm-es fa, illetve üveg betétek kombinációját is, legyen az tükör, színes vagy matt üveg, esetleg biztonsági üveg.MAXIM BOARD 18

A MAXIM BOARD 18-as rendszer legnagyobb előnye, hogy lehetőség van a 18 mm-es fa betétek - köszönhetően a H25-ös szerkezetnek - közepén üveg vagy tükör használatára vízszintes profilok használata nélkül. Ehhez egy speciális felső görgő rendszert alkottak, az alsó részhez viszont az előbb már ismertetett GEMINI rendszert kell alkalmazni.

Rejtett tolóajtó vasalat

EDEN 4 és EDEN 18 BOARD

Az EDEN sorozat önálló szekrényrendszer rejtett sínnel. Az EDEN 4 kerettel épített ajtók lehetővé teszik 4 mm-es üveg használatát hordozó nélkül, az EDEN 18 Board pedig 18 mm-es táblákkal való használatra készült. Széles ajtószárnyakra ajánljuk, mivel a keskeny és magas ajtószárnyak kevésbé stabilak, csillapító használatával előfordulhat felugrás és hibás működés. Tökéletesen kielégíti a minimalista design igényeit. Az EDEN 4 rendszert két termékcsaládban érhetik el: PAX és PAX XL.

A PAX családban az alumínium kerethez van rögzítve a csiszolt élű üveg, így az szinte teljesen takarja az alumínium keretet. A minimalista profilok használata miatt a PAX szinte korlátlan tervezési lehetőséget biztosít. A látszólagos finomság ellenére a PAX vázszerkezete biztosítja a nagy merevséget, és lehetővé teszi akár 3000 mm magas bútorok készítését. Nagyobb méret esetén merevítőprofil használata javasolt. Ez a rendszer lehetővé teszi a különböző színű üveg és a furnérozott anyagok szabadon kombinálását, látható kötések nélkül.

Az üveg körüli minimalista hatású kerethez válassza a PAX XL termékcsaládot, az üveget nem kell a profilhoz ragasztani, mivel azt speciális gumitömítés tartja. Az ajtók magassága beállítható, és a rendszer védelmet nyújt a görgők kisiklása ellen. A láthatatlan alsó résznek köszönhetően az ajtó nagyon közel futhat a padlóhoz.

A vízszintes profilok mentén futó vezetőhornyok lehetővé teszik a csavarok egyszerű fúrását, megkönnyítve a rendszer telepítését. A kényelem és a magas minőség garantálható a rendszerhez választható önbehúzó fékkel.

IDEA

A felső és alsó sín, illetve a görgők és vezetők az ajtó mögé vannak rejtve, így az ajtókat bezárva az IDEA rendszer teljesen láthatatlan. Az alkatrészek minimális méretének köszönhetően a nyitott ajtónál is alig észrevehetőek a sínek. Amennyiben még fa hatású fóliával burkolja, úgy gyakorlatilag teljesen láthatatlanná válnak. Az összeszerelés egyszerűségét egyfajta sín biztosítja, amely mind a szekrény tetejére, mind aljára rögzítve van. Mivel csak a külső ajtó lóg a felső sínen, és a fennmaradó szárnyak az alsó sínen csúsznak, így kevesebb teher jut a tetejére, és kevésbé lesz hajlamos meghajolni.OPTIMA

Az Optima szabadon álló szekrényekhez megalkotott rendszer, rejtett mechanizmussal. A felső és alsó sín, illetve a görgők és vezetők az ajtó mögé vannak rejtve, így a szekrény zárt állapotában láthatatlanok. Amennyiben nyitva van a szekrény úgy a sínek csak egy része látszik, a vezetők és a görgők így is láthatatlanok.

Tetőtéri tolóajtók, szekrényajtók

GEMINI 10 és GEMINI 18 EVEREST

A GEMINI 10 és 18 Everest rendszerek a Gemini alapjait hordozzák magukban, mely a legnépszerűbb Sevroll tolóajtó rendszer. A különbség, hogy egy speciális Everest sínt és görgőket tartalmaz, az Everest FOX-ot és Everest DUO-t. Ezáltal kialakításuk lehetővé teszi tolóajtós szekrényajtók használatát tetőterekben, vagy lépcső alatti terekben. A rendszer megfelelő beállításához legalább 3 ajtószárnyat szükséges használni.Mivel a rendszer szögbenálló vágást igényel a fogantyúprofilon, ezért a 10 mm-es rendszerhez a FOX fogantyút ajánljuk, míg a 18 mm-es rendszerhez az univerzális Geminit.

Akár egy, akár duplaszárnyú tolóajtót vagy gardrób tolóajtót választ biztos lehet a helytakarékos, esztétikus, designos megjelenésben.